Kalap: 4-11 cm, húsos, félgömb alakúból későn kiterülő, közepe lehet bemélyedő; széle alig bordás; felszíne síkos; színe okkersárga, barnássárga, barnásokker
Lemezek: krémszínűek, középsűrűek, tönkhöz nőttek, féllemez alig van, valamelyest barnulók
Tönk: 3-7 x max. 3 cm, robusztus, hengeres, fehér, hosszant ráncolt, öregen halvány kalapszínű lesz a bázistól felfelé terjedően
Hús: fehér, öregen valamelyest szürkülő, törékeny, csípős ízű, szag nem jellemző
Termőhely és idő: savanyú talajú erdőkben, júliustól októberig, helyenként gyakori
Spóra: spp. fehér vagy krémszínű, sp. 7,5-9 x 6,5-7,5 µm, elliptikus, hálózatosan tüskés
Megjegyzés: Nem ehető. Az Ingratae csoport fajaitól megkülönbözteti világosabb kalapja, a
Russula fellea fajtól nagyobb termete és barnásabb kalapja, a
Russula mustelina fajtól a csípős íze.