Kalap: 5-10 cm, gömbölyűből domborún át kiterülő, közepe mindig bemélyedő; széle aláhajló, majd öregen kiterülő, hullámos; felszíne nedves- síkos, később száraz és sugarasan ráncos; színe sárgás, sárgászöld, általában teljesen egyenletesen; ibolya színárnyalat nincs
Lemezek: fehérek, sűrűk, éppen csak tönkhöz nőttek vagy a tönköt nem érintik, kevés féllemez van, rugalmasak, nem törnek vagy morzsolódnak
Tönk: 4-10 x max. 3 cm, hengeres, kemény, fehér, hosszant ráncolt
Hús: fehér, kemény, vastag, elvágva nem színeződik, a kalap alatt rágásoknál nem színeződik, kellemes ízű és szagú
Termőhely és idő: lomberdőben, májustól novemberig, ritka
Spóra: spp. fehér, sp. 7-9 x 5-6 µm, elliptikus, izoláltan tüskés
Megjegyzés: Ehető, ízletes. Nehezen azonosítható egyértelműen.
Elkülönítő bélyegei:
- sűrű, rugalmas lemezek
- nem csípős hús
- sárgás alapszínű, egyenletesen színezett kalap.