Kalap: 2-6-(9) cm, domborúból hamar kiterülő, közepe púpos; széle áttetszően bordázott, lehet szabálytalan, lehetnek rajta burokmaradványok; felszíne apró, körkörös pikkelykékkel, nedvesen síkos; színe okkerbarna, higrofán, szárazon krémsárga, mézszínű, széle felé világosabb, a pikkelykék okkerbarnák vagy sárgák
Lemezek: sűrűk, fehérek, majd okkerbarnások, tönkhöz nőttek vagy lefutók
Tönk: 5-10 x 0,5-1,5 cm, hengeres, csoportos, lefelé fokozatosan szélesedő, okkeres, lefelé és öregen sötétedő, hosszanti barnás szálazottsággal, a múlékony, sárgás gallér vagy gallérzóna fölött hosszanti bordázottsággal
Hús: fehéres, vékony, kellemes gombaszagú és ízű
Termőhely és idő: elterjedt, gyakori, főleg lombos, ritkán fenyőerdőben, főleg tuskókon, augusztustól novemberig
Spóra: spp. fehér, sp. 5,5-8,5 x 4,5-5 µm, elliptikus, sima, olajcseppekkel
Megjegyzés: Ehető, de csak 20 perces hőkezelés után. Más csoportosan növő tuskógombafajokkal téveszthető össze: a vörösbarnásabb, karcsúbb
Armillaria ostoyae, a gallér nélküli
Armillaria tabescens és más Armillaria fajokkal. Az Armillaria fajokat nehéz elkülöníteni, de hőkezelés után mindegyik ehető, ízletes.
Elkülönítő bélyegei:
- mézszín
- sárga, de múlékony gallér
- főleg lombos tuskó.