Kalap: 3-7 cm, vékony, törékeny, gömb alakúból kiterülő, közepe mindig bemélyedő; széle bordás, hullámos; felszíne síkos; színe sápadt krém, halvány okkeres, szabálytalan apró rozsdafoltokkal
Lemezek: krémokkeresek, sűrűk, tönkhöz nőttek, féllemez nincs
Tönk: 3-5 x max. 2 cm, hengeres, üregesedő, fehér, hosszant ráncolt, öregen rozsdafoltos bázissal
Hús: fehér, törékeny, lehet enyhén sárguló, íz és szag nem jellemző, de nem csíp
Termőhely és idő: füves lomberdőkben, júliustól szeptemberig, nem gyakori
Spóra: spp. krémszínű, sp. 6-8,5 x 5-6,5 µm, elliptikus, izoláltan tüskés
Megjegyzés: Ehető. Nehezen azonosítható egyértelműen, főleg a Griseinae csoport többi fajának kifakult termőtesteivel téveszthető.
Elkülönítő bélyegei:
- nem csípős hús
- sápadt krémszín a kalapon
- lomberdei élőhely
- törékeny hús
- rozsdafoltok a kalapon, tönkön.